Energetisch therapeut

Een 2-jarige opleiding van Sonnevelt

Als docente en teamcoördinator van deze opleiding draag ik mijn passie voor het energetische werk graag over aan gemotiveerde volwassenen. Ik houd ervan om studenten te inspireren en ze aan te moedigen hun innerlijke signalen te vertrouwen en hun intuïtie waarde toe te kennen. 

Leven en werken vanuit intuïtie, is verbonden zijn met je innerlijke wijsheid. In oude culturen zie je dat mensen het contact met de intuïtie behouden hebben, maar in het westen zijn veel mensen dit kwijtgeraakt. In de opleiding ga je het contact met je intuïtie herwaarderen en verdiepen. Je voelt wat het betekent om trouw te zijn aan jezelf en je innerlijk kompas te volgen. 

Na 2 jaar kun je je eigen praktijk starten.

1e jaar: Zelfonderzoek

Het 1e jaar is gericht op zelfonderzoek. Aan de hand van het werken met de zeven chakra’s, komen je eigen thema’s aan bod. Stagnaties die zich in je lichaam en geest hebben vastgezet komen in beweging en kunnen oplossen. Je leert je intuïtie te vertrouwen en te integreren in je leven. 

2e jaar: Therapeutschap

In het 2e jaar word je voorbereid op het therapeutschap. Je sensitiviteit is je gereedschap en je leert hoe je dit kunt inzetten in een therapeutisch consult. Je leert afstemmen, voelen en waarnemen. Tevens leer je hoe je een innerlijk beeld of sensitieve indruk kunt 'vertalen' en in begrijpelijke bewoordingen kunt overbrengen aan de ander. Ook leer je te onderscheiden wat van jou is en wat van de ander. 

 Reacties van studenten:

Dank je wel voor een bijzonder en waardevol jaar Ria! Vooraf voorvoeld dat ik veel van je zou kunnen leren en dit werd vanaf de eerste dag bevestigd. De opleiding heeft mij veel meer gebracht dan ik had verwacht. Bijzonder hoe jij een veilig klimaat schept, waarin zoveel diepgang mogelijk is. Jij zag ons ècht en daardoor voelde iedere les als een cadeau. Ik heb heel veel van je geleerd en voel me rijk dat ik afgelopen jaar heb meegemaakt. Dank je wel!  
- Liefs Mirjam te Bokkel

Lieve Ria, wat was afgelopen jaar een prachtig en transformerend jaar. De waarde van je lessen zijn voor mij niet in woorden te omschrijven. Ik zie je als een prachtige zonnebloem, stralend en krachtig, inspirerend en liefdevol. Hartelijk dank voor dit geweldige en waardevolle jaar.
- Liefs Katharina Tripp

Hartelijk dank Ria voor de zuivere begeleiding in mijn proces. Om te helpen ervaren dat ik oké ben als mens en als begeleider. Het voelt alsof ik dit jaar een zware last van mezelf heb mogen afgooien en ik werkelijk in mijn lichaam ben mogen komen. Ik heb nog nooit in mijn leven mezelf zo diep mogen voelen als ik nu doe. Hartelijk dank ook voor de talloze oefeningen en tools die ik mag gebruiken in mijn begeleiding . Dank je wel om wie je bent, een prachtig mens.
- Marijke Peeters

Je straalt zoveel stilte, rust, verfijndheid, gevoeligheid en wijsheid uit. De studenten mogen zich bij jou ontwikkelen en opengaan in hun eigen schoonheid, gezien en aangemoedigd door jou. Je bent voor mij een voorbeeld  van datgene  wat ik ook ergens wel voel maar waar ik nog veel meer naar mag leren luisteren en volgen. Dank voor wie je bent. 
- Monique Joosten

Ik kijk terug op 2 hele mooie jaren. Op een mooie fijne groep mensen waarmee ik dit heb mogen doen. Ria heb ik als een ontzettend fijn mens ervaren, heerlijk om les van te krijgen. Fijne energie en mooie betrokkenheid.
- Frederique Paardekooper

 

Voor meer info: Sonnevelt