Incompany training op maat

Met mijn incompany trainingen voor opleidingen, onderwijs- of zorginstellingen, sluit ik aan bij de vraag en behoefte die op dat moment actueel is. In mijn begeleiding werk ik met de systemische methodiek die afkomstig is van Bert Hellinger, ook wel opstellingen genoemd. Naast familieopstellingen werk ik ook met andere systemische vormen, waaronder organisatieopstellingen, opstellen van het verlangen en structuuropstellingen. De overeenkomst van deze systemische varianten is dat elke opstelling drie fases doorloopt om tot een oplossing van de vraag te komen. Eerst wordt zichtbaar waar de knelpunten liggen, dan onderzoek je wat nodig is voor vernieuwing en in de laatste fase zie èn ervaar je deze nieuwe werkelijkheid. Dit inzichtgevende proces verloopt organisch en opent de weg naar verandering.

 

Met mijn incompany trainingen bied ik drie diensten aan: 

  • Begeleiding van organisatie vragen
  • Inspiratiedagen
  • Nascholingsdagen

 

Begeleiding van organisatie vragen

Een organisatieopstelling is een dynamische methodiek voor leidinggevenden, managers en teamleiders die een veranderingsproces in gang willen zettten. Opstellingen laten zien waar knelpunten zitten en waar beweging nodig is en tonen een groter inzicht in problematieken, waardoor vernieuwende oplossingen zichtbaar worden. Het werken met organisatieopstellingen is levendig, verfrissend en organisch en ondersteunt jou of je organisatie in het naar boven halen van het aanwezige potentieel, zodat je dit vrijgekomen potentieel vervolgens in kunt zetten ten behoeve van jou en je organisatie.  

Inspiratiedagen

Voor opleidingen begeleid ik ervaringsgerichte inspiratiedagen waarbinnen studenten en afgestudeerden met familieopstellingen kennismaken en inzicht krijgen in hun eigen familiesysteem. Tevens begeleid ik inspiratiedagen waarin de structuuropstellingen of opstellingen van het verlangen centraal staan. 

Nascholingsdagen

Bij mijn ervaringsgerichte nascholingsdagen krijgen studenten en afgestudeerden handvaten aangereikt om in een therapeutisch- of coachende setting, te leren werken met familieopstellingen of andere opstellingsvormen . Deze systemische benadering is een verrijkende aanvulling op bestaande begeleidingsmethodieken en maakt op organische wijze, oplossingen zichtbaar waardoor een cliënt weer verder kan.