Individueel systemisch werk

Bijscholing voor therapeuten, trainers en coaches

Op verzoek van de deelnemers komt er nog een extra module van twee bijscholingsdagen!! 

Opstellingen van de innerlijke delen

Data 2019 :          7 en 28 mei 2019
Kosten:                €240,-
Locatie:               't WAT, De Schans 128, Tilburg

De opzet is hetzelfde als van de dagen hieronder, dus op de 2e dag wordt er geoefend met gasten van buitenaf. 

De zes- daagse

Deze 6 daagse bijscholing is gericht op het leren begeleiden van cliënten in de individuele praktijk en geeft je veel handvaten om thuis te raken in het systemisch werken. Systemisch werken is een krachtige en waardevolle methodiek die verstrikkingen aan het licht brengt en de helende stap zichtbaar maakt. 

Je leert in deze bijscholing om af te stemmen op het veld en vanuit het lege midden te begeleiden. Je leert de verschillende fases in een opstelling te herkennen en leert zien wanneer de helende beweging ingezet mag worden om verstrikkingen op te laten lossen. Je gaat ontdekken dat als alles gezien en gevoelsmatig erkend wordt, er rust ontstaat en de cliënt weer verder kan op zijn levenspad. 

We werken met drie verschillende vormen van Systemisch werk en aan elke vorm wordt twee dagen besteed. 

Dag 1 en 2  Familieopstellingen

Dag 3 en 4  Structuuropstellingen

Dag 5 en 6  Opstellingen van het verlangen

Omdat het belangrijk is om 'vlieguren' te maken is er veel ruimte om te oefenen. Er wordt zowel onderling geoefend alsook met gastcliënten van buitenaf. Het is de bedoeling dat je hiervoor, in overleg met mij, zelf mensen aandraagt. 

Je ontvangt een syllabus en na afloop een certificaat. Het is mogelijk om eind 2019 een deelcertificaat te krijgen voor de eerste twee modules, zodat je het kunt inleveren voor de herregistratie van de NFG.

De NFG geeft 24 accreditatiepunten voor de nascholing, 16 punten voor 2019 en 8 punten voor 2020. Voor de extra module ontvang je ook 8 punten.

Meer info

Locatie:                 't WAT, De Schans 128, Tilburg
Data 2019/2020:   7-10, 4-11, 25-11, 16-12, 13-1, 10-2
Tijd:                      09.30 - 16.30 uur
Kosten:                  €745,-

                                                                                                                                                                                                                   

Reacties van Deelnemers:

Ik vond de nascholing enorm inspirerend. Zowel voor mij persoonlijk als voor het therapeut zijn gaf het me een geweldige boost.De scholing heeft me nieuwe tools gegeven voor mijn werk als haptotherapeut.Bovendien heeft het me een nieuwe manier van kijken naar mezelf en mijn omgeving opgeleverd. Ik vind je een geweldige vakvrouw!
- Charlotte Stelder, Haptotherapeut


Lieve Ria, bedankt voor de fijne lessen. Door de nascholing h
eb ik echt het vertrouwen gekregen dat ik systemische processen nu kan begeleiden en daarnaast ben ik ook weer in mijn eigen processen gegroeid. Ik vind de manier waarop je les geeft heel prettig, integer en liefdevol. Lieve groet 
- Linda Ideler, Praktijk voor Kinder- en jeugdtherapie


Het was een intensieve, zeer leerzame scholing. We hebben met verschillende vormen van opstellingen gewerkt en ik heb het direct in mijn praktijk toegepast. Ria is een fijne, professionele docent. Zij heeft ruim oog voor ieder individu en de groep als geheel. Een prettige, veilige leeromgeving. Bedankt!
- Ulla Wolters, Verlies en Rouw Kind en Jongere


De nascholing geeft een breed overzicht van mogelijkheden en toepasbaarheid van het werken met systemen in de individuele praktijk. Het veelvuldig oefenen met elkaar en met gastclienten is heel waardevol en ik was verrast door de vele interventies die je in individueel systemisch werk kunt toepassen. Ria verstaat de kunst en rust om direct een groep te creeren waarbinnen we ons als deelnemers vrij en veilig voelden om te kunnen leren en toepassen met elkaar. Haar ervaring en invoelbaarheid is enorm waardevol. Een heel prettige omgeving om te leren.
- Barbara Pollemans, Therapeut / coach voor volwassenen en kinderen