Opleiding systemisch coachen

Voor therapeuten, trainers en coaches

In twee modules leer je om cliënten met opstellingen te begeleiden in de 1:1  setting. 

Beide opleidingsmodules zijn gericht op het leren begeleiden van cliënten in de individuele praktijk en geeft je veel handvaten om thuis te raken in het systemisch werken. Systemisch werken is een krachtige en waardevolle methodiek die verstrikkingen aan het licht brengt en de helende stap zichtbaar maakt. 

Je leert in deze opleiding om af te stemmen op het veld en vanuit het lege midden te begeleiden. Je leert de verschillende fases in een opstelling te herkennen en leert zien wanneer de helende beweging ingezet mag worden om verstrikkingen op te laten lossen. Je gaat ontdekken dat als alles gezien en gevoelsmatig erkend wordt, er rust ontstaat en de cliënt weer verder kan op zijn levenspad. 

We werken met vier verschillende vormen van Systemisch Werk in twee modules. Drie dagen familieopstellingen en twee dagen voor de andere systemische werkvormen. Aan het eind van de modules heb je een schat aan ervaring en oefening en kun je hier zelfstandig mee werken in de individuele praktijk. 

Module één  SNRO geaccrediteerd - Tijdsinvestering is 41 uur
Dag 1, 2  en 3 Familieopstellingen
Dag 4 en 5      Structuuropstellingen

Module twee   Tijdsinvestering is 25 uur
Dag 1 en 2 
    Opstellingen van het verlangen
dag 3 en 4     Opstellingen van de innerlijke delen

Omdat het belangrijk is om 'vlieguren' te maken is er veel ruimte om te oefenen. Er wordt zowel onderling geoefend alsook met gastcliënten van buitenaf. Het is de bedoeling dat je hiervoor, in overleg met mij, zelf mensen aandraagt. Na afloop van deze modules kun je als therapeut, zelfstandig individuele cliënten begeleiden met systemisch werk.

Je ontvangt een syllabus en voor elke module een certificaat. Je kunt module 1 afzonderlijk volgen. Module 2 kun je alleen volgen na Module 1 of een andere gelijkwaardige scholing. 
Beide modules hebben een Hbo niveau. 

Verdiepingsdagen Tijdsinvestering is 7 uur
Na de 2 modules is het mogelijk om verdiepingsdagen te volgen. De wetmatigheden en principes van het systemische werk worden verder geïntegreerd en de houding van de begeleider wordt steeds meer afgestemd op de cliënt èn de systemische werkvorm. In de ochtend worden nieuwe systemische werkvormen aangereikt of verdiept en in de middag is er ruimte voor het inbrengen van casussen uit de eigen praktijk, waar je ondersteuning bij wilt.

De NFG erkent deze activiteiten en je ontvangt 4 punten per dag voor de modules en de verdiepingsdagen. (voor NFG registerleden).

AANMELDING.    

 De opleiding, incompagny trainingen en workshops zijn CRKBO geregistreerd waardoor ze zijn vrijgesteld van BTW.

 Meer info

Module 1 (SNRO geaccrediteerd)

Najaar 2021-  't WAT, Tilburg
Data:      13-9 / 4-10 / 25-10 / 22-11 / 13-12
Kosten:   €635,- 

Voorjaar 2021 - De Ruimte, Mijdrecht (VOL) opgeven als reserve kan nog wel. 
Data:       29-1 / 12-3 / 26-3 / 9-4 / 23-4
Kosten:    €635,- 

Voorjaar 2021-  't WAT, Tilburg (extra groep)
Data:      2-3 / 16-3 / 30-3 / 11-5 / 25-5
Kosten:   €635,- 

Module 2 

Voorjaar 2021 ('t WAT, Tilburg)
Data:      8-3 / 29-3 / 19-4 / 17-5
Kosten:   €499,- 

Alle dagen zijn van 09.30 - 16.30 uur.

                                                                                                                                                                                                     

Reacties van Deelnemers:

Ik vond de scholing enorm inspirerend. Zowel voor mij persoonlijk als voor het therapeut zijn gaf het me een geweldige boost.De scholing heeft me nieuwe tools gegeven voor mijn werk als haptotherapeut.Bovendien heeft het me een nieuwe manier van kijken naar mezelf en mijn omgeving opgeleverd. Ik vind je een geweldige vakvrouw!
- Charlotte Stelder, Haptotherapeut


Lieve Ria, bedankt voor de fijne lessen. Door de scholing h
eb ik echt het vertrouwen gekregen dat ik systemische processen nu kan begeleiden en daarnaast ben ik ook weer in mijn eigen processen gegroeid. Ik vind de manier waarop je les geeft heel prettig, integer en liefdevol. Lieve groet 
- Linda Ideler, Praktijk voor Kinder- en jeugdtherapie


Het was een intensieve, zeer leerzame scholing. We hebben met verschillende vormen van opstellingen gewerkt en ik heb het direct in mijn praktijk toegepast. Ria is een fijne, professionele docent. Zij heeft ruim oog voor ieder individu en de groep als geheel. Een prettige, veilige leeromgeving. Bedankt!
- Ulla Wolters, Verlies en Rouw Kind en Jongere


De scholing geeft een breed overzicht van mogelijkheden en toepasbaarheid van het werken met systemen in de individuele praktijk. Het veelvuldig oefenen met elkaar en met gastclienten is heel waardevol en ik was verrast door de vele interventies die je in individueel systemisch werk kunt toepassen. Ria verstaat de kunst en rust om direct een groep te creeren waarbinnen we ons als deelnemers vrij en veilig voelden om te kunnen leren en toepassen met elkaar. Haar ervaring en invoelbaarheid is enorm waardevol. Een heel prettige omgeving om te leren.
- Barbara Pollemans, Therapeut, coach voor volwassenen en kinderen

Het was een hele mooie scholing.  Ik heb veel inspiratie opgedaan en veel geleerd, zowel voor mezelf als ook ook om anderen te helpen. En jij als begeleider, dat voelt zo goed. Je doorziet zoveel, super. Het sterkt mij. Liefs,
- Christine Stienen

Wat ik heb geleerd in deze dagen is heel waardevol. De verschillende opstellingen kan ik heel mooi gebruiken in mijn praktijk. Deze manier van werken heeft ook mij weer hele mooie inzichten gegeven. Wat ik ook als heel prettig heb ervaren is de liefdevolle begeleiding van Ria. Zij haalt het beste in jezelf naar boven.
- Marion Ringnalda, energetisch therapeut 

De opleiding systemisch werk bij Ria volgen is een heel fijn feestje. Met zorg afgestemd op de cursisten en met aandacht voor iedereen, bouwt Ria de cursus op. De opstellingen waar we mee gewerkt hebben, waren een groot cadeau zowel om te mogen begeleiden maar zeker ook om zelf te ontvangen!  Ria is een rustige, liefdevolle en enorm gemotiveerde vrouw die heel goed is in het begeleiden van groepen. Ik kijk nu al uit naar de verdiepingsdagen in januari en februari.
-  Lieke Timmerman, docent PO en energetisch therapeut.