Opleiding Systemisch Coach

Opstellingen 

Hoe langer ik dit werk doe des te meer ik gefascineerd raak door deze methodiek die zoveel zichtbaar en voelbaar maakt. Verstrikkingen, overgenomen patronen en overtuigingen komen aan het licht en dat raakt, lucht op en geeft ontspanning.

In de opleiding leer je om opstellingen te begeleiden in de 1:1 situatie. Er komt veel aan bod, zoals de systemische wetmatigheden, het bieden van de holding space en het herkennen van de helende beweging. Er is veel gelegenheid om onderling te oefenen onder mijn supervisie,  waardoor je vertrouwen ontwikkelt in het begeleiden van een opstelling.

Om als begeleider het ‘wetende veld’ organisch te laten ontvouwen is naast kennis en ervaring een intuïtieve afstemming een grote meerwaarde. Met mijn energetische achtergrond neem ik je ook hierin mee tijdens de opleiding.


Inhoud

De eerste drie dagen wordt er aandacht besteed aan je familie van herkomst en daarna gaan we verder met andere opstellingsvormen. Het geheel wordt aangereikt in twee modules:

Module één
Familieopstelling, 5 dagen
– ‘Buigen’ voor je ouders
– Tafelopstellingen
– Voorouderlijn
– Begeleiden met vloerankers

Module twee
Structuuropstelling, 2 dagen
Opstelling van het verlangen, 2 dagen
Opstelling van emoties, verlangens, kwaliteiten, belemmeringen,  1 dag

Module 2 kun je alleen volgen na afronding van module 1.
Er is in beide modules veel ruimte om te oefenen onder begeleiding van de docente.

Accreditatie

– Geaccrediteerd door Register vaktherapie.
– Beide modules hebben een Hbo niveau.
– Je ontvangt een syllabus.

Wat leer je

– Afstemmen op het wetende veld
– Vanuit het lege midden begeleiden.
– De verschillende fases in een opstelling herkennen.
– De helende beweging in zetten
– Verstrikkingen op laten lossen.
– Begeleiden door veel praktisch oefenen.
– Zelfstandig opstellingen te begeleiden.

Voor meer info open deze:  FLYER

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor coaches, trainers, docenten, hulpverleners uit de complementaire en reguliere gezondheidszorg.

Voor wie na de beide modules verder wil zijn er:
Verdiepingsdagen rondom een thema inclusief het werken met casussen vanuit je eigen werkveld.
Ook bied ik de mogelijkheid om groepen te leren begeleleiden met opstellingen.

De opleiding Systemisch Werken is geregistreerd bij het CRKBO, (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en daarmee BTW vrij.

De NFG erkent deze scholing en leden ontvangen 4 punten per dag voor de modules en de verdiepingsdagen. 

 

MODULE 1

2023 Breda: 20-9, 4-10, 18-10, 1-11, 15-11
2024 Mijdrecht: 12-1, 26-1, 9-2, 1-3, 15-3

 MODULE 2
2023 Mijdrecht: 22-9, 6-10, 3-11, 17-11
2024 Breda: 10-1, 24-1, 28-2, 13-3, 27-3

09.30 – 16.30 uur
Yogasite Breda
De Ruimte Mijdrecht
695,- Module 1
695,- Module 2
INSCHRIJVEN

 

Reacties van deelnemers

Ik vond de scholing enorm inspirerend. Zowel voor mij persoonlijk als voor het therapeut zijn gaf het me een geweldige boost. De scholing heeft me nieuwe tools gegeven voor mijn werk als haptotherapeut. Bovendien heeft het me een nieuwe manier van kijken naar mezelf en mijn omgeving opgeleverd. Ik vind je een geweldige vakvrouw!
– Charlotte Stelder, Haptotherapeut

Lieve Ria, bedankt voor de fijne lessen. Door de scholing heb ik echt het vertrouwen gekregen dat ik systemische processen nu kan begeleiden en daarnaast ben ik ook weer in mijn eigen processen gegroeid. Ik vind de manier waarop je les geeft heel prettig, integer en liefdevol. Lieve groet
– Linda Ideler, Praktijk voor Kinder- en jeugdtherapie

 Dank je wel voor de ontzettend leerzame opleiding. Ik kijk erg uit naar module 2!
– Ankie

Ria weet je mee te nemen maar vooral te laten ervaren wat systemische coachen is. Ondanks de groepsgrootte heeft ze voldoende aandacht en ruimte voor ieders persoonlijke vragen. Ria is voor mij echt een brok kennis waar je altijd met veel aandacht naar wilt blijven luisteren. Ze is bovenal een warme persoonlijkheid met leuke humor. Ik wil nog veel meer van haar leren.
Mariska

De scholing geeft een breed overzicht van mogelijkheden en toepasbaarheid van het werken met systemen in de individuele praktijk. Het veelvuldig oefenen met elkaar en met gastclienten is heel waardevol en ik was verrast door de vele interventies die je in individueel systemisch werk kunt toepassen. Ria verstaat de kunst en rust om direct een groep te creeren waarbinnen we ons als deelnemers vrij en veilig voelden om te kunnen leren en toepassen met elkaar. Haar ervaring en invoelbaarheid is enorm waardevol. 
– Barbara Pollemans, Therapeut, coach voor volwassenen en kinderen

Het was een hele mooie scholing.  Ik heb veel inspiratie opgedaan en veel geleerd, zowel voor mezelf als ook ook om anderen te helpen. En jij als begeleider, dat voelt zo goed. Je doorziet zoveel, super. Het sterkt mij. Liefs,
– Christine Stienen

Wat ik heb geleerd heb is heel waardevol en de verschillende opstellingen kan ik meteen gebruiken in mijn praktijk. Wat ik als heel prettig heb ervaren is de liefdevolle begeleiding van Ria. Zij haalt het beste in jezelf naar boven.
– Marion Ringnalda, energetisch therapeut

De opleiding systemisch werk bij Ria volgen is een heel fijn feestje. Met zorg afgestemd op de cursisten bouwt Ria de cursus op. Ze is een rustige, liefdevolle en enorm gemotiveerde vrouw die heel goed is in het begeleiden van groepen.
–  Lieke Timmerman, docent PO en energetisch therapeut.