Opleiding Systemisch Coachen

Opleiding Systemisch Coachen

Hoe langer ik dit werk doe des te meer ik gefascineerd raak door deze methodiek die zoveel zichtbaar en voelbaar maakt. Verstrikkingen, overgenomen patronen en overtuigingen komen aan het licht en dat raakt, lucht op en geeft ontspanning.

In de opleiding leer je om opstellingen te begeleiden in de 1:1 situatie. Er komt veel aan bod, zoals de systemische wetmatigheden, het bieden van de holding space en het herkennen van de helende beweging. Er is veel gelegenheid om onderling te oefenen onder mijn supervisie,  waardoor je vertrouwen ontwikkelt in het begeleiden van een opstelling.

Om als begeleider het ‘wetende veld’ organisch te laten ontvouwen is naast kennis en ervaring een intuïtieve afstemming een grote meerwaarde. Met mijn energetische achtergrond neem ik je ook hierin mee tijdens de opleiding.


Inhoud

Deze HBO opleiding bestaat uit 10 dagen en is onderverdeeld in twee modules.
Module één bestaat uit vijf dagen waarin aandacht besteed wordt aan je familie van herkomst.
Module twee bestaat ook uit vijf dagen en daarin werken we met andere opstellingsvormen.

Module één 
Familieopstelling, 5 dagen
– ‘Buigen’ voor je ouders
– Tafelopstellingen
– Voorouderlijn
– Begeleiden met vloerankers

Module twee 
Structuuropstelling, 2 dagen
Opstelling van het verlangen, 2 dagen
Opstelling van emoties, verlangens, kwaliteiten, belemmeringen,  1 dag

Module 2 kun je alleen volgen na afronding van module 1.
Er is in beide modules veel ruimte om te oefenen onder begeleiding van de docente.

Elke module vraagt een tijdsinvestering van 35 uur, geen zelfstudie.
De opleiding is inclusief syllabus. Boeken à € 55,- zijn aanbevolen en exclusief.

Wat leer je

– Afstemmen op het wetende veld
– Vanuit het lege midden begeleiden.
– De verschillende fases in een opstelling herkennen.
– De helende beweging in zetten
– Verstrikkingen op laten lossen.
– Begeleiden door veel praktisch oefenen.
– Zelfstandig opstellingen te begeleiden.

Voor meer info open deze:  FLYER

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor coaches, trainers, docenten, hulpverleners uit de complementaire en reguliere gezondheidszorg. Naast dat je werkzaam bent in dit werkveld, zijn er geen verdere specifieke opleidingseisen.

Accreditaties en Registraties

Geregistreerd door het CRKBO
  Geaccrediteerd door het CAT collectief

Erkend door de NFG

 

Leden van de NFG ontvangen 20 punten per module.
Bij het CAT ontvang je 30 SBU per module.

MODULE 1
2024 Tilburg: 23-9, 7-10, 28-10, 11-11, 25-11

MODULE 2
2025 Tilburg: 13-1, 27-1, 10-2, 3-3, 17-3

09.30 – 16.30 uur
De Schans in Tilburg
745,- per module
INSCHRIJVEN
Reacties van deelnemers

Lieve Ria, Wat een geweldige opleidingsdagen zijn het geweest.
Vol overgave iedere opstelling kunnen aangaan en wat heeft het me verrijkt. Jouw lessen voelen als thuiskomen. Je creëert zo’n mooi veld waarin je durft te oefenen, spelen in alle veiligheid en zoveel hulp en tools krijgt aangereikt.
Mooie wijze lessen die ik meeneem in mijn praktijk Ik vond de scholing enorm inspirerend.
Barbara, energetisch coach

De scholing heeft me nieuwe tools gegeven voor mijn werk als haptotherapeut. Bovendien heeft het me een nieuwe manier van kijken naar mezelf en mijn omgeving opgeleverd. Ik vind je een geweldige vakvrouw!
– Charlotte Stelder, Haptotherapeut

Lieve Ria, bedankt voor de fijne lessen. Door de scholing heb ik echt het vertrouwen gekregen dat ik systemische processen nu kan begeleiden en daarnaast ben ik ook weer in mijn eigen processen gegroeid. Ik vind de manier waarop je les geeft heel prettig, integer en liefdevol. Lieve groet
– Linda Ideler, Praktijk voor Kinder- en jeugdtherapie

Bedankt voor de enorm leerzame en inspirerende lessen de afgelopen maanden. Ik heb enorm genoten.
– Liset

Ria weet je mee te nemen maar vooral te laten ervaren wat systemische coachen is. Ondanks de groepsgrootte heeft ze voldoende aandacht en ruimte voor ieders persoonlijke vragen. Ria is voor mij echt een brok kennis waar je altijd met veel aandacht naar wilt blijven luisteren. Ze is bovenal een warme persoonlijkheid met leuke humor. Ik wil nog veel meer van haar leren.
Mariska

De scholing geeft een breed overzicht van mogelijkheden en toepasbaarheid van het werken met systemen in de individuele praktijk. Het veelvuldig oefenen met elkaar en met gastclienten is heel waardevol en ik was verrast door de vele interventies die je in individueel systemisch werk kunt toepassen. Ria verstaat de kunst en rust om direct een groep te creeren waarbinnen we ons als deelnemers vrij en veilig voelden om te kunnen leren en toepassen met elkaar. Haar ervaring en invoelbaarheid is enorm waardevol. 
– Barbara Pollemans, Therapeut, coach voor volwassenen en kinderen

Het was een hele mooie scholing.  Ik heb veel inspiratie opgedaan en veel geleerd, zowel voor mezelf als ook ook om anderen te helpen. En jij als begeleider, dat voelt zo goed. Je doorziet zoveel, super. Het sterkt mij. Liefs,
– Christine Stienen

Wat ik heb geleerd heb is heel waardevol en de verschillende opstellingen kan ik meteen gebruiken in mijn praktijk. Wat ik als heel prettig heb ervaren is de liefdevolle begeleiding van Ria. Zij haalt het beste in jezelf naar boven.
– Marion Ringnalda, energetisch therapeut

De opleiding systemisch werk bij Ria volgen is een heel fijn feestje. Met zorg afgestemd op de cursisten bouwt Ria de cursus op. Ze is een rustige, liefdevolle en enorm gemotiveerde vrouw die heel goed is in het begeleiden van groepen.
–  Lieke Timmerman, docent PO en energetisch therapeut.