Verdiepingsdagen

 2014Verdiepingsdagen

Voor mensen die de systemische opleiding gevolgd hebben en zich verder willen ontwikkelen in het systemische werk, zijn er verdiepingsdagen. Deze dagen zijn gekoppeld aan thema’s en opgebouwd uit twee delen:
In de ochtend wordt een thema aangeboden en daar gaan we ervaringsgewijs mee aan de slag. Enerzijds door zelf te ervaren en anderzijds door je medecursiste te begeleiden, zodat je er ook mee kunt werken in je eigen praktijk.
In de middag is er ruimte voor supervisie en kun je je vraagstukken uit je eigen praktijk inbrengen.

Thema’s en data

20 november 2023: Opstellen van het levenswiel

Het levenswiel laat je zien en ervaren dat er steeds vier perspectieven zijn van waaruit je naar dingen kunt kijken. De vier perspectieven zijn afgeleid van de vier windrichtingen: noord, oost, zuid, west en hebben elk hun eigen kwaliteiten en tegelijkertijd met elkaar samenwerken. Een opstelling met het levenswiel laat je zien in welke richting je kwaliteiten liggen, je tekorten zijn, je kracht kunt halen en waar je balans kunt vinden. Het Levenswiel is een model uit sjamanistische culturen.

9 april 2024: Prenatale opstelling

In de prenatale opstelling staat het ongeboren kind centraal. In de 9 maanden in de baarmoeder ervaart het kind al heel veel en voelt het ook of het welkom is en hoeveel ruimte de ouders voor haar of hem hebben. In prenatale opstelling kijken en voelen we wat er is aan hulpbronnen voor het kind en wat er geheeld mag worden in dit prille begin. 

22 april 2024: Opstellen met kernzinnen

Is een opstellingsvorm van het verlangen, ontwikkeld doort Franz Ruppert. In elk verlangen naar verandering druk je jezelf uit in woorden en het zijn deze woorden, die samen een zin vormen, die we gaan opstellen. Dat noemen we een kernzin. In een kernzin van verlangen klinkt door wie je bent, wat je ervaringswereld is en hoe je naar jezelf kijkt.  Deze werkwijze heet ‘Interactief Zelf Resonantie proces’ en brengt je, door het opstellingen met kernzinnen, in contact met je verlangen. 
 

Overzicht van alle thema’s

Voor wie

Deze  verdiepingsdagen zijn voor coaches, therapeuten en andere professionals in het complementaire veld die mijn systemische opleiding hebben gevolgd of een vergelijkbare opleiding hebben afgerond.
 

Het CAT collectief en de NFG erkennen deze scholing. Leden van de NFG ontvangen 4 punten per dag. Bij het CAT ontvang je 10 SBU per dag.

 
Reacties van deelnemers

Lieve Ria, wat vond ik ’t weer een bijzonder samenzijn de laatste verdiepingsdag. Ik voel me veel lichter en compleet, er is een stukje leegte/gemis opgevuld. Het voelt alsof ik nu pas helemaal hier kan zijn. Dank je Ria dat je dit zo mooi begeleidt. 
– Liefs Monique R

Wat was het een bijzonder mooie verdiepingsdag systemisch werken vandaag, met als thema levenslijn. Blijft wonderlijk 💝 dankjewel. Tot een volgende keer.
– Yvonne

Dankjewel! Het was een topdag!
– Esther

Wat was het fijn en intens deze verdiepingsdag. Zo waardevol.
Zo mooi om te kunnen ervaren hoeveel diepte het brengt, om stil aanwezig zijn in begeleiding van de ander.
– 
Monique J

 

26 september 2023
30 oktober 2023
20 november 2023
09.30 – 16.30 uur
De Schans 128, Tilburg.
135,- p/ dag
INSCHRIJVEN