Verdiepingsdagen

Verdiepingsdagen

Voor mensen die de systemische opleiding gevolgd hebben en zich verder willen ontwikkelen in het systemische werk, zijn er verdiepingsdagen. Deze dagen zijn gekoppeld aan thema’s en opgebouwd uit twee delen:
In de ochtend wordt een thema aangeboden en daar gaan we ervaringsgewijs mee aan de slag. Enerzijds door zelf te ervaren en anderzijds door je medecursiste te begeleiden, zodat je er ook mee kunt werken in je eigen praktijk.
In de middag is er ruimte voor supervisie en kun je je vraagstukken uit je eigen praktijk inbrengen.

Inhoud

Thema’s van de verdiepingsdagen zijn:

3 april 2023: Opstellen van gezondheid en ziekte

We benaderen ziekte en gezondheid vanuit systemisch perspectief. Ziekte is een mogelijke uitingsvorm om binnen een familiesysteem iets aan het licht te brengen en de balans in het familiesysteem te herstellen. Het onzichtbare onder een ziekte of chronische klacht zichtbaar maken kan een helende beweging op gang brengen, wat wellicht tot klachten vermindering kan leiden.
Stephan Hausner is gespecialiseerd in systeemopstellingen met ziekten en chronische klachten. In zijn boek: ‘Zelfs als het me mijn leven kost’, geeft hij treffende voorbeelden.

17 april 2023: Opstellen met kernzinnen

Door het spreken van woorden geven we uitdrukking aan wie we zijn. In elk verlangen naar verandering druk je jezelf uit in woorden. In zo’n zin klinkt zoveel van wie je bent door; jouw ervaringswereld, je kijk op jezelf en de wereld klinken allemaal mee. Door het opstellingen met kernzinnen maak je daar contact mee. Deze werkwijze heet ‘Interactief Zelf Resonantie proces’ en heeft haar in de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert.

18 april 2023: Lopen van je levenslijn

Middels het lopen van je levenslijn onderzoek je wat het leven je aanreikt en heeft aangereikt vanaf je geboorte tot NU. Ook ervaar je wat je al geheeld hebt in de terugreis van Nu naar je geboorte en wat nog aandacht vraagt.

5 juni: Opschonen van de voorouderlijn

Een familieopstelling laat zien hoe jij in liefde ten diepste met je familie verbonden bent, maar ook hoe je daar, vanuit dezelfde liefde, op onbewust niveau mee verstrikt kan zijn.
Uit liefde draagt een kind onbewust dat wat ooit niet verwerkt of aangekeken kon worden, geheim is gehouden of te zwaar was.

In het opstellen van de voorouderlijn geef je terug wat niet van jou is en bedank je voor wat je gekregen hebt. Het is een reis die je zeven generaties terug voert.

Voor wie

Deze  verdiepingsdagen zijn voor coaches, therapeuten en andere professionals in het complementaire veld die mijn systemische opleiding hebben gevolgd of een vergelijkbare opleiding hebben afgerond.
 

De NFG erkent deze verdiepingsdagen en leden krijgen er 4 punten p/dag voor.

 
Reacties van deelnemers

Lieve Ria, wat vond ik ’t weer een bijzonder samenzijn de laatste verdiepingsdag. Ik voel me veel lichter en compleet, er is een stukje leegte/gemis opgevuld. Het voelt alsof ik nu pas helemaal hier kan zijn. Dank je Ria dat je dit zo mooi begeleidt. 
– Liefs Monique

 

3 april 2023

17 april 2023

18 april 2023

5 juni 2023

09.30 – 16.30 uur
De Schans 128, Tilburg.
135,- p/ dag
INSCHRIJVEN